A cukorrépa cukorgyári átvételekor az átvételi ár meghatározása több tényezõtõl függ. A gyárba érkezett tétel többé-kevésbé földes, gyomos, szennyezett, ezért a bruttó tömeg lemérése után a szennyezõdés mértékét és a répán maradt fejrész mennyiségét is megállapítják méréssel (mosással). Ezután a bruttó tömegbõl levonják a szennyezõanyagok tömegét, és így meghatározzák a nettó tömeget. Az átvételi árban érvényesített öt legfontosabb tényezõ a következõ:
Objektum | Attribútum
Cukortartalom | 15,9% alatt | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | | | | | | | | | | | | | | | |
| 16% felett | | | | | | | | | | | | | | | | | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x | x
| Beszállítási idõ | X.15. elôtt | x | x | x | x | x | x | x | x | | | | | | | | | x | x | x | x | x | x | x | x | | | | | | | |
| X.15. után | | | | | | | | | x | x | x | x | x | x | x | x | | | | | | | | | x | x | x | x | x | x | x | x
| Gyomirtás | igen | x | x | x | x | | | | | x | x | x | x | | | | | x | x | x | x | | | | | x | x | x | x | | | |
| nem | | | | | x | x | x | x | | | | | x | x | x | x | | | | | x | x | x | x | | | | | x | x | x | x
| Prizmázás | igen | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | |
| nem | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x | | | x | x
| EUF-vizsgálat | igen | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x |
| nem | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x | | x
| Kimenetek | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32
| |
---|
A szakértõi rendszer kimenetei
Megjegyzés: Bár a fenti kimenetek között vannak egyezõ értékek, de a szakértõi rendszerbõl kiderül, hogy más számítások, illetve tételek eredményei.
Vissza a lap tetejére