home (Táplálkozási zavarok németül)

Nyitólap

ÉLELMEZÉSÜGY

TÁPLÁLKOZÁSI ZAVAROK


 

A táplálkozási zavarok címszó alatt a következő témaköröket találja németül:

-Allergia
-Magas vérnyomás
-Cukorbetegség
-Vashiány
-Köszvény
-Rák
-Liszteriózis
-Csontritkulás (osteoporosis)
-Túlsúly, elhízás/kóros soványság

 

Rokon területek:

-Élelmezésügy
-Élelemiszerek
-Söripar
-Szőlőművelés

 

Ezen az oldalon a fennt említett témakörökből Ön az általam fontosági sorrend alapján kiválasztott témákat olvashatja.

Színmagyarázat: piros: fontos ...................................zöld: kevésbé fontos ...........................................sárga: nem fontos
 

Szénhidrát tartalmú élelmiszerek cseretáblázata
Táblázatos formában nézheti meg adott táplálék mennyi kenyéregységnek felel meg.

 

Hogyan kerülhető el a csontritkulás
A betegség sajnos hazánkban is igen elterjedt az idősebb korosztály körében. A tejtermékekről mint természetes Ca forrásokról kaphat itt tájékoztatást.

 

Zsírsavak szerepe a táplálkozásban
Kerülje-e a zsírok fogyasztását? Választ kaphat a kérdésre ezen az oldalon.

 

Testtömeg index
Testsúlya és testtömege alapján kiválaszthatja a testtömeg-indexét és megtudhatja milyen az optimális súlya.

 

Köszvény és megelőzése
Ez a betegség is igen gyakori Magyarországon, különösen az idősebbek életét nehezíti meg. Ajánlást kaphat olyan táplálkozásról, amelyet követve elkerülhető a köszvény.