+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Az IKT jövője az iskolákban

Vezércikk: 2017. Március (MIAU No. 223.)
(Előző cikk: MIAU No. 222.)

Kulcsszavak: hasonlóságelemzés, Solver, általános probléma megoldás (GPS), objektivitás, csinálva tanulás

Kivonat: A jövő iskolái vélhetően egyre több és több IKT-t alkalmaznak majd, így az erre való érdemi felkészülés újabb hullámát akár itt és most is meg lehetne végre kezdeni. A manapság is (jó részt fekete dobozként) használt eszközök sokkal több munkát (különösen számítást) képesek elvégezni számunkra, mint gondolnánk. Elsődlegesen tehát arra kell bátorítani a tanulókat, hogy akarják is használni ezt az erőteret. Vélhetően optimista vagyok - amikor ezt mondom. Hiszek azonban abban, hogy a jövő diákjai úgy fognak iskolába járni, hogy közben egyre jobban kötődnek a valós problémákhoz/kérdésekhez. S eközben az eszközeiket egyre jobb és jobb megoldások/válaszok feltárása használják majd - innovatívan közelítve a problémamegoldás teljes folyamatát akadályozó tényezők minimalizálásához. S ebben az újszerű világban - remélhetőleg - a tanárok és a diákok egyszerre hódolnak az objektivitásnak és a tény-alapú szakpolitizálásnak. Ez az a Valami, amiért mindenkor érdemes tenni! Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services