+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Projektmenedzsment-szoftverek fejlesztése kockázatelemzési fókusszal

Vezércikk: 2017. Június (MIAU No. 226.)
(Előző cikk: MIAU No. 225.)

Kulcsszavak: projektmenedzsment, kockázat, mesterséges intelligencia

Kivonat: Adott méret/komplexitás felett a cégek projektjeinek menedzselése már nem célszerű intuitív módon. Amennyiben egy fajta munkatudományi felmérést támogató keretrendszert fejleszt valaki, akkor egyszerre válik lehetővé a projektek klasszikus elvárások szerinti menedzselése és az érintett objektumok (pl. munkavállalók, szervezeti egységek, partnerek, projektek, feladattípusok, munkakörök, stb.) kockázatainak/kitettségeinek dinamikus, valós idejű feltárása. A kockázatmenedzsment bizonyos értelemben a projektmenedzsment újrafogalmazásaként értendő, hiszen a projektmenedzsment célja az erőforrás-optimum közelítése, míg a kockázatmenedzsment a projektek ideál-közelítését akadályozó tényezők felismerését támogatja. A tanulmány bemutatja azokat az elemzési lehetőségeket, melyek a projektmenedzsment hatékonyságát alapjaiban növelhetik. A megoldás alapja a big-data jellegű adatgyűjtés, mely keretében az összes érintett személy szinte minden számítógéphez köthető aktivitása reprodukálhatóan figyelésre kerül, majd ezen tranzakciós adatokból képzett tanulási mintákon online mesterséges intelligenciák (pl. hasonlóságelemzési láncok) automatizált felhasználásával újszerű kockázatelemző riportok és adat-vizualizációk kerülnek levezetésre. Az első, a fenti elveket kielégítő fejlesztés már innovációs különdíjat nyert, s jelenleg ennek automatizálása folyik (vö. NG-Stress / HUNINNO 2014). . Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services