+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Az Ipar 4.0. – avagy a tudásmenedzsment legújabb kihívásai az oktatásban (esettanulmány az oktatásról a 'Jó' fogalmának tudományos értelmezése kapcsán)

Vezércikk: 2017. Szeptember (MIAU No. 229.)
(Előző cikk: MIAU No. 228.)

Kulcsszavak: Jó Állam, mesterséges intelligencia, fogalomalkotás, log-elemzés, automatizálás

Kivonat: A Jó Állam fogalmát operacionalizálni kell minden szinten/területen. Ez az elvárás kihat a téma által érintettek szemléletformálására és minden tudásmenedzsment-elem, tudásmenedzsment–folyamat automatizálására. A Jó fogalma is dinamikusan változó jelentéstartalmú fogalom – ideális esetben öntanuló rendszerek által finomhangolandó, ahol a finomhangolás kényszerűen jobb és jobb fogalom-definiáltsági állapotok kialakítását kell, hogy garantálja, erre hatékonyabb modellezési működés mellett – ami nem más, mint a fokozatos áttérés az Ipar 4.0 koncepció által felrajzolt világba a modellező tudomány számára (is), melyben nekünk embereknek kell elsődlegesen változnunk. Az oktatásnak az automatizálással való aktív együttlétezésre kell felkészíteni mindenkit képességei szerint és a tudománynak quasi minden intuitív emberi gondolatot forráskódba kell tudni konvertálni. Az emberi értelmezés szerint a Jó fogalma mindenképpen szubjektív, de a gépi (algoritmikus) megközelítés ezt objektivizálja. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services