+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Dashboards és OLAP szolgáltatások az életen át tartó tanulási folyamatokban

Vezércikk: 2017. December (MIAU No. 232.)
(Előző cikk: MIAU No. 231.)

Kulcsszavak: e-learning, közszolgálat, tény-alapú döntéstámogatás, adatvagyon-gazdálkodás, mesterséges intelligencia

Kivonat: A cikk bemutatja azon esettanulmány-elemeket, melyek a hazai közszolgálati továbbképzések új rendszerében egy fajta életen át tartó tanulási folyamatként értelmezhetők az e-learning keretrendszerben. A felhasználói aktivitások naplózott adatai elemzésre kerülnek. Az elemzéshez dashboard-ok és/vagy OLAP-szolgáltatások használhatók bárki által. A tanulói magatartások statikus és/vagy dinamikus alakulásának összehasonlító elemzése mellett a vizsgálat fókuszában lehetnek tantárgyak, tanárok, stb. is. Már az összehasonlításra felkínált adatok megismerése spontán módon is változásokat indukálhat az érintettekben. A modell-alapú adatértelmezés tovább fokozhatja az intuitív összehasonlításokból levonható következtetések helyességének növelését. A hatásos és hatékony adat-használathoz a felhasználók minden szinten célszerű, ha egyre mélyebb és mélyebb ismeretekkel rendelkeznek a standard adatvagyon-gazdálkodásról (pl. az OLAP-szolgáltatásokról). Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services