+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

OLAP-kihívások és hermeneutikai lehetőségek a személyes adatok anonim kezelésében

Vezércikk: 2018. Február (MIAU No. 234.)
(Előző cikk: MIAU No. 233.)

Kulcsszavak: adatvagyon-gazdálkodás, log-adatok, elemzésmódszertan, döntéstámogatás, hermeneutika

Az adatvagyon-gazdálkodás fejlesztését felvállaló cégek/projektek számára minden demonstrációs értékű példa azzal a hasznossággal kecsegtet, hogy a dolgozók/vezetők szemléletformálásában/képzésében/stratégia alkotásában/operatív feladatkijelölésében kézzel fogható / vizuálisan jól beazonosíthatók mintákhoz lehet kötni a változási szándékokat, irányokat. A HR-adatok elemzésének technológiai (OLAP) és hermeneutikai aspektusait az adatvédelmi szabályok miatt csak anonim adatokkal lehet alátámasztani. A cikk célja egy valós, de személytelenített adatvagyon feldolgozásának munkanaplójából kiindulva rámutatni arra, milyen IT-támogatásra és értelmezési komplexitás-kezelésre kell felkészülnie annak, aki hatásosan és hatékonyan kívánja manuálisan javítani adatvagyon-gazdálkodási aktivitásainak mibenlétét, színvonalát. A példa keretében nem csak klasszikus statisztikai műveletek, hanem mesterséges intelligencia-alapú fogalom-alkotásra is utalások történnek. A cikk emellett a KNUTH-i elv mentén az automatizálás lehetőségeit minden manuális tevékenység kapcsán igyekszik a fejlesztések tervezéséhez már megfelelő részletgazdagsággal bemutatni, s a modellezés esetében eleve arra törekszik, hogy a HR-adatok elemzésére képes robotok létére felhívja a figyelmet. A cikk konklúziója nem lehet más, mint az, hogy a vezetői elköteleződés nélkül az adatvagyon-gazdálkodás korlátlan kombinatorikai terében csak eltévedni lehet. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services