+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Tartalomajánlás felhasználói profilok alapján – automatizáltan

Vezércikk: 2018. Március (MIAU No. 235.)
(Előző cikk: MIAU No. 234.)

Kulcsszavak: pivot, olap, csoportképzés, homogenitás index, sorrend

A felhasználók leíró adatai, bármiről szóljanak is ezek, alkalmasak arra, hogy homogén csoportokat lehessen képezni tetszőleges leíró változó egyidejűsége mentén. Amennyiben az ajánlórendszer alapparamétere szerint a cél a csoport-homogenitás növelése, akkor univerzális alapvetésként fogadható el, hogy egy adott személynek adott csoportba tartozás esetén azt a tartalmat kell ajánlani, ami a csoport tartalomfogyasztásának toplistáján a legelőkelőbb helyen áll és az adott felhasználó nem szembesült még az adott tartalommal. Több felhasználói csoport kialakítása alternatív tartalmakat vethet fel, melyek eredőjéhez be kell vezetni a homogenitás index fogalmát, vagyis a csoporttagokra vonatkozó tartalomhasználati arányt. Minél nagyobb ez azindexérték, annál előkelőbb helyre kerül egy ajánlandó tartalom. A leírt folyamat teljes mértékben automatizálható. Az anonimizált demo-rendszer Excel kimutatás-varázslás keretében jött létre Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services