+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Projektkönyvtár, tudástár – avagy a best-of meghaladásának kísérlete

Vezércikk: 2018. Május (MIAU No. 237.)
(Előző cikk: MIAU No. 236.)

Kulcsszavak: szabványosítás, benchmarking, keresés-optimalizálás

A projektek belső és külső kényszerek által hajtva dokumentumokat termelnek. Ezek fizikai tárolásának mikéntje alapvetően lényegtelen, ha a dokumentumok leírása, csoportokba sorolása a lehető legsokszínűbb. A minimális leírást a már praktizált megoldások eredője definiálja. Ennek meghaladása az alapvetően tartalom-orientált csoportok/csoport-hierarchiák képzésével és az objektumok minden létező státuszváltozó szerinti besorolásával oldható meg. Ha minden projekt hasonlóképpen viselkedik és minden korábbi projekt minden későbbi számára benchmark-ként szolgál, akkor hosszabb távon a státuszváltozók katalogizálásával egyre kisebb ütemben képződik új attribútum, vagyis egyre szabvány-közelibb lesz az objektumok leírása, ami által az éppen szükséges dokumentumok fellelésének ideje szinte bármilyen cél mellett egyre kevesebb erőforrást igényel bárki számára. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services