+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

A kiemelt figyelmet elváró jelenségek feltárásának modellezése

Vezércikk: 2018. Június (MIAU No. 238.)
(Előző cikk: MIAU No. 237.)

Kulcsszavak: buborék, termelési függvény, statikus-dinamikus közelítés, hasonlóságelemzés

A kiemelt figyelmet elváró jelenségek feltárása megoldható statikusan és dinamikusan is. Mindkét esetben termelési függvényeket kell kialakítani – de a statikus esetben lépcsős függvényekre van ahhoz szükség, hogy konstelláció-specifikusan és/vagy általában a vizsgált attribútumok egymáshoz mért hatásmértékéről lehessen beszélni. Dinamikus esetben a termelési függvények idősoros inputokat kell, hogy feldolgozzanak úgy, hogy minden attribútum Y-ként is értelmezésre kerül. Az eredeti következményváltozó, mint Y esetén a becslési hibák idősoros nézetében előálló anomáliák maximuma alapján lehet arról beszélni, hogy az adott jelenség mekkora buborék-hatás alatt áll, s ez az információ akkor értékes, ha párhozamosan több klasszikus Y is megvizsgálásra kerül, s ezek kitettségi rangsora kerestetik. Adott Y esetén az Y=Xi almodellek hermeneutikája szerint az az Xi a legkockázatosabb, mely a többi alapján a legkevésbé becsülhető, hiszen a többi Xi quasi egymás függvénye, így egymással konzisztens alakzatot alkotnak. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services