+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Lámpa-terhelésindex számítása lámpaprogram-sorrendek becslése érdekében

Vezércikk: 2018. Augusztus (MIAU No. 240.)
(Előző cikk: MIAU No. 239.)

Kulcsszavak: hasonlóságelemzés, láncmodell

A mesterséges intelligencia alapú fogalomalkotás kertében levezethető lámpaterhelés-index képes feltárni valós forgalmi adatok alapján az egyes lámpairányokba/sávokon való továbbhaladás esélyegyenlőségi zavarait. Minél nagyobb egy sáv terheltsége, annál több zöldet illik, hogy kapjon a dugulás fokozatos elhárítása érdekében. Amennyiben tetszőlegesen sok lámpaprogram áll rendelkezésre, melyről lámpa-irányonként tudjuk, hogy az aktuálisan becsült terhelés-indexet okozó lámpaprogramtól melyik irány mennyivel kap több zöld jelzést, akkor a lámpaterhelés-index és a lámpaprogramok aggregált előnyössége alapján naiv és/vagy optimalizált lámpaprogram-optimum vezethető le. Amennyiben kombinatorikailag quasi minden lehetséges lámpaprogram szerepel az értékelendő/versengő alternatívák között, akkor formálisan numerikus forgalomoptimalizálásról beszélhetünk egy-egy kereszteződést illetően. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services