+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Attitűd-kockázatfeltáró robot

Vezércikk: 2018. December (MIAU No. 244.)
(Előző cikk: MIAU No. 243.)

Kulcsszavak: hasonlóságelemzés, 2DM-keretrendszer

A tanulmány célja annak az általános érvényű robot-alkotási lépéssornak a bemutatása, mely próbaképpen az IT-biztonság területén, ezen belül is a biometrikus azonosítási eljárásokkal (pl. ujjlenyomat, kézgeometria, arc, gépelési dinamika, hang, aláírás, retina, írisz, DNS) kapcsolatos munkavállalói attitűdök tisztán kérdőíves felmérése során bevonzható válaszadói kockázatok automatikus és önellenőrző feltárását képes elvégezni. Attitűd alatt az egyes technológiai megoldások érintettek általi elfogadottságát értjük. Kockázat alatt egyrészt az öntudatlan szinten ható kérdés-meg-nem-értettséget, másrészt a tudatos rejtőzködést, vagyis a tudatosan hamis válaszok adását kell érteni. A kockázatok feltárása lehet tisztán tartalmi kérdés, amikor is minél több válaszadó minél több, lényegében bármilyen tartalmú kérdésre adott válasza alapján kereshető automatizáltan és optimalizáltan, vajon mely válaszadó mely válasza az ő legkevésbé hiteles válasza, ill. melyik kérdés és melyik válaszadó a potenciálisan legkevésbé megértett, a legkockázatosabb objektum. A válaszok tartalmi hitelessége az egyes válaszadók összes válaszának konzisztenciája alapján mérhető fel, vagyis matematikailag kezelhető az a kérdés: mit illett volna adott kérdésre válaszolnia adott személynek a saját korábbi válaszai és mások minden válasza alapja? A kockázatoknak van formai aspektusa is, vagyis a válaszadási folyamat monitorozása, pl. az egérmozgások naplózása alapján felismerhetők a legkarakteresebb és a legkevésbé egyértelmű megszületési körülményekkel rendelkező válaszok (vö. pl. elhúzódó válaszadás, többszörös válaszmódosítás, stb.). A tartalmi és a formai részeredmények ideális esetben erősítik egymást, vagyis, ha mást kellett volna valakinek adott kérdésre válaszolnia, akkor ennek a válaszkeletkezési folyamat naplózott dinamikájában is nyoma illik, hogy legyen. Noha a példa az IT-biztonság területén mutatja be az attitűd-kockázat-feltárás automatizálásának lépéseit, maga a lépéssor context free (pl. személyek, ezen belül pl. sportolók egymásról alkotott véleményének feltárására is alkalmas). Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services