+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Útminőség-index és futóműállapot-index generálása egymás függvényében

Vezércikk: 2019. Január (MIAU No. 245.)
(Előző cikk: MIAU No. 244.)

Kulcsszavak: hasonlóságelemzés, statisztika, konzisztencia

A giroszkóp-alapú mozgás-letapogatás szenzorai ma már rel. olcsók, s megfelelő kommunikációs keretbe ágyazva ezeket, a mért adatok akár valós időben is kezelhetők, de statisztikai jelleggel mindenképpen értelmezhető. Ilyen statisztikai kihívást jelent az útminőség és a járművek futóműminőségének elválasztása egymástól, ha járművek tetszőlegesen nagy számban és ismétlődéssel közlekednek előre definiált útszakaszokon. A tanulmány bemutatja annak a modell-sorozatnak az egyes rétegeit és elemeit, ill. ezek egymáshoz való (konzisztencia-orientált) kapcsolatait, melyek alapján a két index egymástól függően előállítható annak érdekében, hogy az útminőségre (vö. útjavításra vonatkozó javaslat) és/vagy a futóműminőségre (vö. futóműellenőrzésre vonatkozó javaslat) vonatkozó döntések megalapozása a járművek adatgyűjtő egységeinek adatai alapján alapvetően statisztikai jelleggel, mégis mesterséges intelligencia alapon, azaz egy fajta hibridként megtörténhessenek. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services