+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Last modified: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Co-opy Right vs. Cop Right, or thoughts about the fuzzy connection between juridical services and innovation-oriented education

Leading article: 2009. December (MIAU No. 136.) - Pitlik László (MIAU) -
(Previous article: MIAU No. 135.)

Hogyan képes a jog felkészülni a még soha nem létezett helyzetek adekvát kezelésére? Hogyan fejlődik a jog? Legitim lehet-e egy minden ízében tetten érhetően matematikátlan (inkonzisztens, s ellentmondásait többségi elven, s nem elméleti szinten feloldó) hatásmechanizmus minden esetben? Létezik vajon konstruktív és destruktív jogértelmezés és joggyakorlat? Az alábbi cikk ezen magvas kérdések megválaszolására tesz óvatos, tapogatózó, de jóhiszeműnek vélt kísérletet egy konkrét (aninomizált) eset elemzése révén. Az elemzés célja nem bűnösök/bűnbakok feltárása, nem személyi, szervezeti érintettségek kimondása. A cél egy jelenség középpontba állítása, s a sokszínű értelmezések első publikus vetületének idealisztikus megfogalmazása annak reményében, hogy rendszerek szabályozottsága, adaptációs képessége ezáltal operatívan javítható lesz a jövőben... (More)


Please, send Your comments per email!

((Back))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services