+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

COCO-RISK: kockázatkezelés hasonlóságelemzések kapcsán

Vezércikk: 2010. március (MIAU No. 139.) - Pitlik László (MIAU) -
(Előző cikk: MIAU No. 138.)

A hasonlóságelemzés alaplogikája eddig a kockázatot objektív modell-hibaként értelmezte. Abban az esetben, ha az összehasonlítás alapjául szubjektíven választott tanulási mintákat engedünk definiálni (pl. vagyis a negatív/pozitív következményekre vezető minták alapján levezethető modell-becslést megkülönböztetjük), a kockázat-averzió és a kockázat-preferencia klasszikus elvei integrálhatók az elemzési folyamatokba. Természetesen a szubjektivitás térnyerése ismét felszínre hozza az alapproblémát: a jövő nem attól függ, hogyan áll a döntéshozó a kockázatokhoz. Ellenben a Konrad Lorenz nevéhez kötődő intuíció fogalom mentén a kockázatok szubjektív kezelése megfeleltethető az ösztönös/heurisztikus ráérzés logikájának, ami az emberi döntéshozatal szempontjából mindösszesen előremutató. A cikk lépésről bemutatja, hogyan lehet a döntéselmélet ismert fogalmait a hasonlóságelemzés keretében életre kelteni... (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services