+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Az ideális oktatás: piaci és kísérleti szempontok szintézise

Vezércikk: 2010. november (MIAU No. 147.) - Pitlik László (MIAU) -
(Előző cikk: MIAU No. 146.)

A HR képzés keretében lehetőség adódott arra, hogy egy, a piaci tapasztalatokat képviselő előadásának kulcsszavaira reflektálhasson az oktatási intézmény innováció-orientáltsága. Ennek eredményeként a Hallgatóság képet kaphatott az hazai aktuális helyzetről, a nemzetközi trendekről úgy, hogy közben a Hallgató önfejlődését forráskód-szintű mintapéldák segítik. Ezen személyiségfejlesztés legfontosabb célja, hogy a Hallgató képessé váljon arra, hogy higgyen magában/higgyen abban, hogy az ő kezében van az új ERP-HR rendszerek moduljainak kifejlesztése. Amint ugyanis a Hallgató leül egy virtuális kockáspapír fölé, azonnal minden eszköz a kezében van ahhoz, hogy a kívánt adatvagyon-gazdákodási módosításokat és ezek elemzésekre/döntésekre gyakorolt hatását saját maga azonnal működőképes állapotba hozza, s egyben a nagy rendszerek fejlesztői felé ezt demonstrálja. Az egyetemek kiváló tanműhelyei azon kritikai és innovatív törekvéseknek, melyek a napi gyakorlat megreformálásához vezethetnek azon felső oktatási intézményekben, melyekben a tudás adott, de az ügyviteli kérdések még sem tekinthetők kellően kiérleltnek... (Tovább)
Jogállam, koncepciós perek, evolutív fenntarthatóság a szabályozásban?!: Ha egy szabályozás a jövőre vonatkozik, akkor erre az érintettek fel tudnak készülni (vö. alkotmányosság). DE egyben fel lehet arra is készülni, hogy játszhatók ki az ismert szabályok (vö. system hacker / kreatív könyvelés: vagyis amit nem tiltanak azt szabad...) Ha egy szabályozás visszamenőleges hatályú, akkor az érintettek folyamatos bizonytalanságban élnek. DE ez egyben lehetőséget nyújt az egyensúly irányába való elmozdulásra, csökkenti a rablott zsákmány megtartásának esélyeit (vö. pozitív diktatúra - alacsony előfordulási gyakorisággal) Ha a szabályozás előre bejelentetten utólagos (pl. URL), akkor a rendszerben felgyülemlő bizonytalanság nem romboló, hanem evolutívan előremutató, s nem egyszerű rendszer szinten kijátszani a folyamatokat... Ilyen lenne az a teljesítmény-értékelés is, amikor egy hallgatói csoportból a leggyengébbek arányosan fizetik a szükséges tandíjakat, míg a relatíve jobbak nem, vagy kevesebbet fizetnek... Tud valaki jobbat? Let's go! Shall we? Vagyis a Hankiss-féle közlegelő példa depresszív jövőképét fel lehet váltani egy optimista vízióval. Vagyis míg a szabályszegés a közlegelőn a rendszer felborulását eredményezi, addig a szabályszegés (a kartell alól való kibújás) úgy hoz nyereséget az egyednek, hogy közben a rendszer teljesítménye nő! S az ördög továbbra is a részletekben lakozik... Hősökre (az első útakadály-elhárítókra - vö. Hankiss) pedig mindenkor szükség van annak kimondásához, hogy meztelen a király!
'Csak' egy kis színes hír? (Forrás: TVRÚ XIII/60/13): ...az USA-ban a túlzott áramfogyasztó háztartások csak akkor csökkentették áramfelhasználásukat, amikor közölték velük, hogy a szomszéd kevesebbet fogyaszt... ...de csak akkor, ha a családok bevallottan liberális/demokraták voltak... ...ha a család hithű republikánus volt és nem érdekelte a környezet védelme őket, a szomszéd viselkedésének ismeretében még növelték is energia-fogyasztásukat...???


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services