+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Data-driven decision/policy making, avagy a vezetői információs rendszerek új generációja a kibernetikus szervezeti kultúráért

Vezércikk: 2011. április (MIAU No. 152.) - Pitlik László (MIAU) -
(Előző cikk: MIAU No. 151.)

A vezetői információs rendszerek mind a mai napig azzal küzdenek, hogy előre átgondolatlan riportálásokat valahogy támogatni legyenek képesek. Az ad hoc jelentések előállítását az erre rosszul felkészült stáb és maga a rendszer bonyolultsága egyszerre okozza. Az, hogy jelentéseket ezekre épített értelmező rétegekkel elő-döntésekké formálja a rendszer megrendelője, még nem érett meg a fejekben. Az oktatás során a kiképzendők maguk sem hiszik el, hogy adatot azért és pont annyit gyűjtünk racionális körülménye között, hogy ezek alapján akár automatikus döntést is hozhassunk. Ami nem mérhető, az nem kell mérni, ellenben minden adat alapján, ami rendelkezésre áll, dönteni tudni kell! (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services