+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Szemléletformáló oktatás tapasztalatai, avagy felkészülés a minőségbiztosítási elvek terjesztésére

Vezércikk: 2011. május (MIAU No. 153.) - Pitlik László et al. (MIAU) -
(Előző cikk: MIAU No. 152.)

A szemléletformáló oktatás alapját az iskolateremtés adja: immár 2 generáció (1995-2000, ill. 2005-2010) került kiképzésre, akik munkatársként azóta is hitelesen képviselik az alapeszméket: a strukturált gondolkodás, a tény-alapú objektivitás, az innováció, a bizonyítottság, a hatékonyság, az automatizálás, az előrelátás utáni vágyat. Ezen elvek, eszmék, módszerek terjesztése nem egyszerű feladat. A kiképzendőkből zömmel nem az alapvető szándék/motiváció hiányzik, sokkal inkább veszélyezteti az együttműködés esélyét: a funkcionális analfabétizmus általi fenyegetettség, az idővel való gazdálkodni tudás esetlegessége, a szuverenitás viszonylagos hiánya, s a számítástechnikai alapok esetlegessége. Mindezek ellenére a 2011-es tavaszi félév a közös alkotások szemesztere volt: adatbázisok születtek, melyekre piacképes elemzések épültek. A minőségbiztosításra alapozó kibernetikus szervezetfejlesztés előtt nincs tehát elvi akadály! (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services