+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Hazudj, ha tudsz, avagy a gyanúgenerálás robotizálása

Vezércikk: 2011. október (MIAU No. 158.) - Pitlik László (MIAÚ) -
(Előző cikk: MIAU No. 157.)

Akár célirányos és kérdőívezés, akár csak úm. a vonnegutista kíváncsiság által hajtott, minden esetben megfogalmazható azon eljárás, mely képes a leginkább gyanús válaszokat, válaszadókat és kérdéseket feltárni. Azok a kérdések, melyek modellezhetősége a többi kérdés alapján kritikus, nem illik, hogy kiértékelésre kerüljenek. Azok a válaszadók, akik a többiek válaszai alapján vélelmezett normáktól jelentősen eltérő válaszokat adnak, ismét csak jelentősen torzíthatják a válaszátlagokat. Egy biztos: senki nem indulhat ki nyugodt szívvel abból, hogy megkérdezettjei mindent pontosan értenek, minden esetben pontosan akarnak és tudnak válaszolni... S már csak hab a tortán, hogy a bemelegítő kérdések és a záró kérdés válaszainak megbízhatósága alapvetően más, mint a köztes kérdések esetében feltárható konzisztencia mértéke. (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services