+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Piaci árérzet, avagy az előrejelzési módszertan megújítása

Vezércikk: 2012. március (MIAU No. 163.) - Pitlik László (MIAÚ) -
(Előző cikk: MIAU No. 162.)

A hőmérséklet és a hőérzet mindenki számára ismert fogalmak. A hőmérséklet objektíven mérhető. A hőérzet a mért hőmérséklet szubjekítv vetülete. Az árérzet ennek analógiájára jött létre: az árérzet a piaci intuíció megtestesülése. Az árérzet az észlelőre ható tényezők eredőjeként jön létre. Az árérzet tehát egy model. Hasonló jelenségek ismertek pl. a zenében is: monoton hang(sor)ok által keltett érzetek (üzenetek) minden egyes ismétléssel változnak a befogadóban. monotonous sounds have a new message (lead to a new feeling) after each repeating phase. A piaci árérzet lényegét egy termék konstans árának relativálódása érzékelteti a legszemléletesebben: a többi termék ármozgaásai kapcsán egy ténylegesen változatlan ár relatív előnyöket vagy hátrányokat jelenthet. (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services