+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Oszág-benchmarking - más szemmel

Vezércikk: 2012. április (MIAU No. 164.) - Pitlik László (MIAÚ) -
(Előző cikk: MIAU No. 163.)

Országok összehasonlításakor naiv pontozás és súlyozás keretében alakítanak ki szakértők ekvivalencia rendszereket. Az egyik kedvelt leegyszerűsítés a két-dimenziós ábrázolás (pl. GDP és KFI-kiadások). Ennél is egyszerűbb üzenetet hordoznak az országrangsorok egy-egy statisztikailag felmért jelenség alapján. Sajnos azonban ezen döntéstámogatásként alkalmazott megoldások jelentős kockázatokat hordoznak magukban a stratégiai és operatív tervezés megalapozásakor. Ezen eljárások kiegészítéseként az automatzálható hasonlóságelemzésre alapozott SWOT-elemzések képesek az egyedi adatok, tetszőleges adatcsoportok sugallmazásait sokkal részletesebb erőterek feltárásával támogatni. A KFI-kiadások arányosságát, hatékonyságát firtató tanulmány az EUROSTAT globalizációs indikátorai alapján 27 ország 4-4 éves adatsorait (2007-2010) feldolgozva három ország (DE, SK, HU) profiljait mutatja be részletes. A rendszerelméleti megközelítés értelmében a jó statikus statisztikák mögött zömmel fordított értékítéletre alapot adó norma-tény viszonyok ismerhetők fel. (Tovább: angolul), (Tovább magyarul), (XLS-demo), (PPT)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services