+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Robottanár II

Vezércikk: 2012. október (MIAU No. 170.) - Pitlik László (MIAÚ) -
(Előző cikk: MIAU No. 169.)

Az előző vezércikkben (No. 169 / 2012 szeptember) a robottanár egyik fontos tulajdonsága, még pedig az érdeklődési/figyelmi fókusz megválatoztatásának képessége került bemutatásra. Ebben a cikkben egy új aspektus kerül terítékre: ugyanis a 'mit is oktassunk' örökzöld kérdésére keressük a választ. A tananyag-definíciók mindenkor ideológiai befolyás alatt álltak. Lehetséges egyáltalán egy ideológiailag semleges/független kulcsszókészlet definiálása? Ha igen, hogyan? Milyen elvek szavatolhatják a legnagyobb mértékű objektivitást? Hogyan vezethető be térben és időben egy ilyen váltás? Milyen dinamikusan változó tudásszintek és tartalmak garantálják a társadalmi kohézió maximumát? Hogyan minimalizálható a felesleges tanulás? Ezen kérdések annak kapcsán merültek fel, miként lehet megújítani pl. a kémia tankönyveket (ill. bármely más szakterület kötelező tananyagát)? (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services