+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

A lovasturizmus fejlesztésének stratégiai kérdései a DIPO területén

Vezércikk: 2013. április (MIAU No. 176.) - Pitlik László, Márta Attila (MY-X team) -
(Előző cikk: MIAU No. 175.)

A történelmi hagyományok, a táj adta lehetőségek, a fenntartható (pl. a növénytermesztéshez és a talajművelés igényeihez képest megfelelő állatlétszámot jelentő) mezőgazdaság, a magasabb hozzáadott értékű turisztikai feladatok irányába való törekvés mind-mind azt sejtetik, hogy a lovas-turizmus hazánkban általában megfontolandó eleme kell, hogy legyen a TDM szervezetek által felölelt turisztikai szolgáltatók portfóliójának. Hogy a felsorolt érvek (vö. hagyományos SWOT erősségei/lehetőségei) valóban igazolhatók-e, ahhoz például szükség lenne arra, hogy a tájat leíró pl. felszín-borítottsági adatok és a lovas aktivitásokat jelző engedélyezési adatok Európa minden egyes (lehetőleg minél kisebb, pl. NUTS3) térségére adottak legyenek. Ebben az esetben fel lehetne tenni a kérdést: milyen összefüggés van a lovas aktivitásokat jellemző engedélyezett szolgáltatók száma és a környezeti adottságok között? Az elemzés eredményeként a hazai térségekre (pl. megyékre) felismerhető lenne, hogy (különösen a szomszédos régiókhoz képest) a táj okszerű használatában milyen szinten tartunk (pl. túlhasználat?, egyensúly?, alul-használat?). (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services