+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Sabbath-ságon, avagy innovációs terek szubjektív felmérése

Vezércikk: 2014. július (MIAU No. 191.)
(Előző cikk: MIAU No. 190.)

Kulcsszavak: eDigiRegion, angol és német innovatív regionális környezet szubjektív felmérése, statisztika vs. személyes benyomások, optimalizálás vs. holisztikus megközelítés

Egy-egy regionálisan egymással szervesen összefüggő gazdasági egység innovativitásának versengő szintjét fel lehet mérni a rendelkezésre álló statisztikák adatai alapján. Ehhez meg kell tudni határozni az egyes statisztikailag kezelt jelenségek ideális értékét, vagyis általában azt, vajon az adott adat minél nagyobb, vagy minél kisebb legyen-e, ahhoz, hogy kedvezőbb helyzetről beszélhessünk. Kellően sok régió összevetésekor vélelmezhetően a zömük kielégíti a minden objektum másként egyforma elvet, míg egyes régióról hitelesen el lehet mondani, jobbak, ill. gyengébben fejlettek, mint a többiek által kijelölt n-dimenziós norma. Ezzel párhuzamosan az adott régióban élők, ott megfordulók rendszerről alkotott szubjektív véleménye is érdekes asszociációk forrása lehet. Kijelölhet, felvethet újabb statisztikai gyűjtéseket, ill. intuitív magyarázat-lehetőségeket vethet fel arra vonatkozóan, milyen tényezők miként hathatnak a regionális innovációs potenciálra. Míg a statisztika alapokra támaszkodó módszeres kiértékelés szigorúan a megfigyelések kapcsán optimalizál, addig az intuitív/szubjektív megközelítés a statisztikailag le nem fedett, de elvileg létezhető holisztikus rendszerre vonatkozóan juthat el a rendszer belső összefüggéseinek közelítéséig... (Tovább)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services