+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

A naiv Idő, mint konzisztencia-alakzat, avagy heterózis-hatás a didaktikában?!

Vezércikk: 2014. augusztus (MIAU No. 192.)
(Előző cikk: MIAU No. 191.)

Kulcsszavak: hermeneutika, jövőgenerátor, JOKER, előrejelzés, valószínűség-számítás, oktatás, illúzió, konstelláció, GPS, kronológia, kariológia

A fizika időfogalma bonyolult. A naiv idő a hétköznapi halandók idő-értelmezése. A matematikai feladatok illúziókeltése mögötti egyedinek látszó megoldások egymástól független karakterű feladatok esetén is feltételezni engedik, hogy a naiv időbeni állapot-együttállások logikája már egy olyan erős konzisztencia keretrendszer, melyben a matematikai problémák valós arca közel univerzális jelleggel nyer értelmet. Ez a keretrendszer megteremti a kizárólagosan képlet-alapú és a kizárólagosan szöveg-alapú megközelítések között azt a meta-nyelvet, mely a matematika-oktatás hatékonyságára pozitív hatással lehet. S ez a keretrendszer az, mely az ösztönös emberi ráérzésekkel szemben önvédelmi, önellenőrzési erőtereket enged kialakítani - vélelmezhetően fenntartható módon… Az idővel való szembesülés bonyolultabb alakzatai már az előrejelzések témakörét érintik.... Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services