+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Események időbeliségének mintázatai, avagy hol húzódnak a határok a hit, az asztrológia és a tudomány fogalmai kapcsán?

Vezércikk: 2016. Július (MIAU No. 215.)
(Előző cikk: MIAU No. 214.)

Kulcsszavak: tudományos kánon, érveléstechnika, tény-alapú szakpolitizálás, hermeneutika

Kivonat: A cikk igyekszik a kanonizáltnak vélt és az ezen kívül rekedtnek láttatni akart fogalmakat a lehető legobjektívebb, legfüggetlenebb, azaz a legmagasabb meta-szintre emelt értékelési logika mentén értelmezni annak érdekében, hogy az egyes jelenségek értékről nem szokásjogok, hanem a tények által kikényszerített erőterek mentén lehessen beszélni. A cikk példaként az emberi születés big-data adatvagyonának helyzetét mutatja be azt demonstrálandó, mennyire marginalizált kérdésként vetődik fel az idő, mint adat kezelésére való társadalmi szintű felkészülés. A cikk rámutat arra is, hogy ez a fajta adatvagyon-gazdálkodási anomália mennyiben felelős egyes jelenségek (mint például az asztrológiai időszemlélet) társadalmi értékének feltárhatóságát illetően. A tudomány nem engedheti meg magának, hogy kirekesztő módon kanonizáljon és/vagy megtagadja a szükséges vizsgálatok elvégzését, mert éppen ezzel a magatartással tart fenn tudatosan olyan erőtereket, melyek csak az ilyen szürke zónákban léteznek. Az asztrológia tudományosságát, előrejelzési potenciálját vagy a véletlennel való szoros kapcsolatát olyan adatvagyonok alapján kellene tudni igazolni vagy elvetni, melyek nem direkt erre a célra kerülnek hivatalos szervek által gyűjtésre! Jelenleg ezen adatok hiányában az asztrológia előrejelző képessége nem vizsgálható érdemben. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services