+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

A fogalom-alkotás emberi képessége az automatizált tudásmenedzsment alapja

Vezércikk: 2016. December (MIAU No. 220.)
(Előző cikk: MIAU No. 219.)

Kulcsszavak: hasonlóságelemzés, korreláció, modell-alapú fogalmak, mesterséges intelligenciák

Kivonat: Az intuitív fogalomalkotás az emberi agy biokémiai képessége. A mesterséges intelligencia-alapú fogalomalkotásra a konzisztencia-vezérelt, anti-diszkriminatív hasonlóságelemzések adnak lehetőséget. A Turing-teszt (naiv) logikája szerint intelligens az, amit az ember annak ítél. De ez az értékítélet még sem lehet csak bináris. Matematikai értelemben két jelenség annál inkább hasonló, minél magasabb a korreláció közöttük. Ennek értelmében a mozgás-tudatosság quasi véletlenszerűen kiválasztott fogalma kapcsán bemutatásra kerül a big-data-alapú fogalomalkotás egymástól független jelenségkörökre, vagyis a Google Trends adataira, és a klasszikus életforma-statisztikák alapján az USA tagállamaira mint objektumokra vonatkoztatva. A fogalomalkotás alapja a jelenségek fogalomfüggő iránya. Ez lehet emberi deklaráció és/vagy logikai levezetés eredménye. A két adatforrásból külön-külön levezetett fogalmak és a források fogalom-reprodukciós szintje magas (0.50-0.96) korrelációkat mutat, vagyis a fogalom-alapú tudásmenedzsment automatizálása lehetséges a naivitáshoz képest is.... Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services