2007: Samsung HDTV

A Miau Wiki wikiből

A feladat címe

Teljes HD felbontású Samsung TV-k összehasonlítása.

Forrás

XLS

A feladat előtörténete

A Samsung hírdeti legújabb HD technikáját, mely a 100Hz-es mozgásoptimalizáló technológia segítségével a gyors mozgásokat is életszerűen mutatja.

A feladatmegoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése

Az internet segítségével adatokat gyűjtöttem a Samsung HD TV-iről. A legfontosabb tulajdonságoknak a látható képméretet, a fényerőt, a kontrasztarányt, a maximális felbontást és az árat véltem, így feladatomban is ezek alapján hasonlítottam össze a TV-ket.

A tervezett megoldás adatvagyonának bemutatása (ANYAG)

Az adatgyűjtés az internet segítségével történt. A TV-k adatai a Samsung saját honlapjáról megszerezhetőek. A TV típusok adatai a honlapon külön-külön találhatók meg.

A feladat által érintett célcsoportok

A feladat érintett célcsoportja azon felhasználók akik megengedhetik maguknak a jó minőségű, új tecnikával felszerelt televízió készülék vásárlását, és ezen belül Samsung TV-t szeretnének lakásukba.

A feladat megválaszolása kapcsán várható hasznosság

A feladat megválaszolásával kiderül, hogy a legjobb technikával rendelkező Samsung HD TV-közül melyik éri meg az árát leginkább.

A válaszokat befolyásoló tényezők

Az összehasonlítást befolyásoló tényezők: -Látható képméret ["] -Fényerő [cd/m2] -Kontrasztarány [/1] -Maximális felbontás [db pixel] -Ár [Ft]

Saját megoldás bemutatása

Objektum:LE40M87BD, LE40N87BD, LE46F86BD, LE46M87BD, LE46N87BD, LE52F96BD, LE52M87BD, LE70F96BD Attribútumok: fényerő, kontrasztarány, látható képméret, max. felbontás, ár Adatbázis készítése, PIVOT kimutatás, COCO tábla készítése FKERES függvénnyel, SOLVER beállítása, SOLVER futtatása, eredmények értékelése

Eredmények értelmezése (EREDMÉNY)

A televíziók összehasonlítására alkalmas a coco módszertana. A solver álltal létrehozott matemazikai képletek és modellek felhasználásával valós képet kaphatunk a Samsung HD TV-k tulajdonságairól.

Ajánlások megfogalmazása (KÖVETKEZTETÉS)

Az erdmények kiértékelése után azt ajánlanám, hogy a LE52F96BD TV-t vásárólják meg. Bár ára viszonylag magas a nagy kontrasztarány és látható képméret miatt mégis ez éri meg legjobban az árát.

Az információ többletérték lehetőségének levezetése (VITA)

Az összehasonlítás megkíméli a lehendő vásárlókat a Samsung HD TV-k összehasonlításától.