+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20 éve áll a Köz szolgálatára!

Valós és szimulált adatvagyonok egyenszilárdságának vizsgálata

Vezércikk: 2018. November (MIAU No. 243.)
(Előző cikk: MIAU No. 242.)

Kulcsszavak: hasonlóságelemzés, homogenitás-vizsgálat, big data, véletlenszám-alapú adatvagyon

A big data projektek gazdasági értelembe vett kockázataként értelmezhető, ha az éles adatvagyonhoz való hozzáférés elhúzódik. Az elemző algoritmusok fejlesztése szerencsére azonban már (többé-kevésbé) véletlen számokból álló adatvagyonon is megkezdhető. Ez nem csak felgyorsítja a fejlesztést, hanem egyben szinte kényszerűen nagyobb rugalmasság felé tereli a hermeneutikai, adatvizualizációs alrendszereket. Hiszen a véletlen számokból álló konstellációk általában a valós adatvagyonoknál nagyobb kombinatorikai teret fednek le, s az így kialakuló szcenáriók értelmezését is kikényszerítik a fejlesztőkből. Amint azonban vannak valós mérések, azonnal meg kell kezdeni a véletlen számokra alapozó részeredmények összevetését ezekkel. Ennek az összevetésnek az egyik lépése az, hogy a valós és a véletlen adatok karakterisztikáinak különbségei feltárásra kerülnek. Ideális esetben a véletlen számokból álló minta és a valós adatokból vett minta egyenszilárdsága adott, vagyis a két halmaz hasonlósága a halmaz-egyedek hasonlósági indexeinek szintjén azonos átlagra vezet. Ilyen típusú elemzésekre a COCO anti-diszkriminatív eljárása alkalmas. Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services