+ Ötletistálló +

Erre igazán büszkék vagyunk! close

+ MY-X DVD +

2017.IX.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt a szarvasi konferencián!

2017.VII.
A MY-X team (fiatal tagjaival közösen) sikeresen vett részt az Enyedi Emlékkonferencián!

2017.VI.
A MY-X team egy tagja elnyerte a Bárdy Péter Természettudományi Díjat többek között kiemelkedő innovativitása okán!

2017.V.
A MY-X team egy tagjának a Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíj pályázatra benyújtott dolgozatát a Zsűri véleménye alapján az Alapítvány kuratóriuma matematikai különdíjban részesítette, ill. a kutatócsoport tagjának további tanulmányait egyszeri ösztöndíjjal segíti!

2017.IV.
Különdíjat kapott a MY-X team egyik tagja a minszki nemzetközi esszéíró versenyen a jövő iskolájában várható IKT használatról szóló tanulmányáért!

2017.IV.
III. helyezés a Hlavay Diákkonferencián!

2017.III.
Az NTP-NFTÖ támogatásával beszerzésre került egy prémium kategóriás laptop!

2017.II.
A TUDOK (nyíregyházi) országos döntőjéből sikeres továbbjutás a (székesfehérvári) Kárpát-medencei döntőbe!Utolsó módosítás: 2015.VII.19.14:08 - MIAÚ-RSS
A MIAÚ immár 20­+ éve áll a Köz szolgálatára!

Felelősség - avagy a híd a robotautók és a büntető jog között

Vezércikk: 2019. Február (MIAU No. 246.)
(Előző cikk: MIAU No. 245.)

Kulcsszavak: hasonlóságelemzés, norma-szerű viselkedés, anti-diszkriminatív modellezés, robotbíró

A büntetőjog feladata az emberi viselkedések egyes anomáliáinak és a kapcsolódó felelősségeknek a feltárása. A felelősség fogalma elvárja, hogy az emberi viselkedés nem kívánatos hatásai és az emberi cselekvés között ok-okozati kapcsolat álljon fenn - még ha 'csak' a foglalkozás körében elkövetvett gondatlan veszélyeztetés lesz is egy-egy emberi cselekedet minősítése. A big-data/mesterséges intelligencia-alapú közelítések fókuszában bűn minden anomália, mely egy legitim szabályrendszer megsértése kapcsán tetten érhető. A robotautók képviselik a legmagasabb fokú komplexitást más robotszerű képződményekkel összevetve, így a robotautók olyan ideális objektumok, mely alkalmasak az egyéni felelősségek / felelősségláncok fogalmának újraértelmezésére. A viszonylag közeli jövőben az emberhez kötődő minőségmenedzsment feladatok kapcsán felismerhető anomáliák, mint a társadalmat súlyosan veszélyeztető bűnforrások felismerése és kezelése lesz talán a legfontosabb feladata a büntetőjognak... Tovább (DOC) *** Tovább (PDF)


Észrevételeit érdeklődéssel várjuk email-ben!

((Vissza))
miau.my-x.hu
myxfree.tool
rss.services